Why is the snail so happy?

Print Friendly and PDF

Snails are generally not my favourite creatures, actually they are a nuisance as they eat holes into my beautiful plants. During the summer I pick them in heaps and try to drive them away from my garden. Crocheted amigurumi snails are quite the opposite. This little guy is so cute and you just want to have him on your desk. He makes me smile when I lift up my eyes from the computer and see his friendly face. 

I had the idea for a long time already to make a snail with the actual house on his back and this is how he turned out. The snail is 10cm tall and I used again my favourite yarn - cotton. 
So why is the snail so happy? Because he has his home with him wherever he travels. :)  

***

Teod ei ole üldiselt mu lemmikud, nad on tegelikult hirmus tüütud, kuna aias närivad augud minu ilutaimedesse. Suve jooksul korjan neid hunnikutes kokku ja üritan neid oma aiast minema peletada. Heegeldatud amigurumi tigudega on aga lood hoopis vastupidi. See pisike tegelane on nii armas ja sa just tahadki, et ta oleks sinu kirjutuslaual. Alati kui tõstan pilgu arvutiekraanilt ja näen tema sõbralikku nägu, siis tuleb naeratus näole. 

Mul oli idee juba ammu, et teha tigu, kellel on ka tegelikult maja seljas ja selline ta siis sai. Tigu on 10cm kõrge ja kasutasin jälle oma lemmikut - puuvillast lõnga.

Miks siis tigu on nii õnnelik? Aga sellepärast, et tal on kodu alati kaasas, ükskõik kuhu ta ka ei reisiks. :)


2 comments:

  1. Hello. I was wondering if the pattern you designed for the snail is available?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello! Unfortunately the snail pattern is not available.

      Delete

Back To Top