Tiny dog

Print Friendly and PDF

I am sorry for being away for quite a long time but some other things have been keeping me busy lately and I have struggled to find time for crocheting. At the beginning of May we had a family vacation in Alanya which is a nice beach resort city in the Mediterranean region of Turkey. We escaped the cold Estonian spring and enjoyed hot and sunny days, warm and cosy evenings, nice surroundings and great food that Turkey had to offer. Additionally my older daughter graduated from pre-school and I volunteered to be the leader of the organizing committee. I can't believe that my little baby starts school already! All these things are done now and I hope to spend during the summer much more quality time with my crochet hooks that have been sitting lonely in a basket on my desk. I have a new free pattern coming your way soon as well! Today I will show you a little amigurumi dog that I made as a custom order.

***

Vabandan, et olen nii kaua eemal olnud, kuid viimasel ajal on mitmed muud asjad kogu minu vaba aja hõivanud, nii et olen käsitööks üldse vähe aega leidnud. Mai alguses veetsime mõnusa perepuhkuse Alanyas, mis on armas Türgi kuurortlinn Vahemere ääres. Põgenesime sellest külmast Eesti kevadest ning nautisime kuumi ja päikselisi päevi, sooje ja hubaseid õhtuid, kaunist ümbrust ja head toitu, mida Türgi meile pakkus. Lisaks lõpetas minu vanem tütar vahepeal ka lasteaia ja sattusin vabatahtlikuna lõpupeo organisaatori rolli. Uskumatu, et minu väiksest tirtsust saab juba koolilaps! Nüüd on aga need sündmused kõik möödas ning loodan suve jooksul palju rohkem kvaliteetaega oma heegelnõelte seltsis veeta, mis siiamaani nii üksikuna minu käsitöökorvis konutanud on. Mul on plaanis ka peagi üks uus tasuta juhend blogisse üles panna. Täna aga näitan teile pisikest amigurumi koera, mille tellimustööna hiljuti heegeldasin.  


I have a customer who always asks me to make tiny animals as gifts for her friends and family. She has ordered my amigurumi animal key chains and I have made her some tiny kittens, too. This puppy is special because I made it based on a real dog with a fancy name - Dorotheya Joycelyn. She sent me the picture and asked me if I could make a tiny dog looking similar to that. I am always ready to take on any challenges, so I agreed to try. My goal was not to make a lifelike toy dog but to "amigurumize" it. I crocheted him a bigger head and made the whole shape rounder than the real thing. I tried to replicate the colours of the face as accurately as possible and also gave the dog a little brown patch on the back. I really enjoyed working on this project and it turned out really cute. 

***

Mul on üks klient, kes alati tellib minult väikseid loomakesi kingituseks oma sõpradele ja perekonnale. Ta on tellinud minult amigurumi loomavõtmehoidjaid ning ka pisikesi kasse olen talle heegeldanud. See kutsikas on aga pisut eriline, kuna tegin selle ühe uhke nimega (Dorotheya Joycelyn) päris koera järgi. Mu klient saatis mulle selle koera pildi ja küsis, kas ma oskaksin heegeldada mänguasja, mis oleks natuke selle päris koera moodi. Võtan hea meelega igasuguseid väljakutseid vastu, nii et olin nõus proovima. Mul ei olnudki üldse plaani teha elutruud mänguasjakoera, vaid see ikkagi "amigurumistada" (või "amigurumeerida"). Heegeldasin talle suurema pea ja hoidsin kogu kuju ümarama, kui reaalses elus. Püüdsin koera näol olevaid värve jäljendada nii täpselt kui võimalik ning tegin talle selja peale ka väikese pruuni laigukese. Mulle väga meeldis selle projekti kallal töötada ja tulemus kukkus ka väga armas välja.
       

The puppy went to meet her new owner in a small flowery gift box that I decorated myself.
***
Kutsikas jõudis oma uue omaniku juurde väikses lillelises kinkekarbis, mille kaunistasin ka ise. 


I hope to see you soon again, until then have a great summer!
Loodan teid varsti jälle kohata, seniks aga ilusat suve!

2 comments:

  1. Thank you for making such a beautiful puppy, where can I find the pattern?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! I am glad you like the puppy. Unfortunately I do not have the pattern for it, it was a custom order toy.

      Delete

Back To Top